El Govern ha decidit finalment no participar en cap dels actes de l'11 de Setembre, tret de l'ofrena floral al monument de Rafael Casanova, a la qual assistiran el president, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència, Meritxell Budó. Un dels actes protocol·laris tradicionals de la Diada

"Hem decidit que se suspengui tots els actes tret de l'ofrena a Rafael Casanova", ha explicat Budó en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, on ha recordat que fins i tot l'acte institucional que cada any organitza el govern s'emetrà en diferit perquè les diferents actuacions ja s'han anat enregistrant.

Budó ha aprofitat l'anunci per demanar a la gent que sigui molt curosa en la seva participació en els actes de l'11 de Setembre. Tot i mostrar el convenciment que les entitats adoptaran les mesures adequades, ha insistit en la preocupació sobre els moments previs i finals a les manifestacions.

"És molt important que siguem conscients que estem en una crisi sanitària. La corresponsabilitat i l'actitud de cadascun de nosaltres", ha reclamat.