El nou intent per tirar endavant uns pressupostos per Catalunya es posarà en marxa la primera setmana de setembre. Així ho ha anunciat el vicepresident Pere Aragonès aquest dimarts en una compareixença parlamentària, on ha defensat que és "insostenible" continuar amb els comptes del 2017 perquè les necessitats han canviat i ha explicat que la primera setmana de setembre obrirà una nova ronda de contactes amb els diferents grups. 

Amb aquesta nova negociació el Govern espera poder tirar endavant els pressupostos de 2020, després que la negociació pels d'enguany fracassés i no s'arribessin ni a presentar al Parlament. En aquella ocasió, Aragonès es va reunir amb el PSC i els Comuns per negociar-los, però no van arribar a bon port, mentre que Cs, PP i també la CUP se'n van despenjar ja des d'un bon començament. 

Els Comuns han estat l'únic grup que ha recollit el guant durant la compareixença. En aquest sentit, el diputat David Cid ha defensat que estan disposats a parlar dels nous comptes si la negociació és transparent i si inclou la negociació d'un nou sistema de finançament. "Si vol acabar amb les retallades, som la seva millor opció", ha defensat, afegint que els pressupostos han de ser "bons".

El vicepresident ha fet aquest anunci des del Parlament, on aquest dimarts ha assistit a la comissió d'Economia per explicar la retallada pressupostària del 6% que ha aprovat el seu departament, una compareixença que havia estat demanada pels Comuns i la CUP.