El Govern murcià presentarà un recurs d'inconstitucionalitat contra una llei d'amnistia que "soscava els mateixos fonaments de l'estat de dret, la separació de poders i la igualtat de tots els espanyols", tal com ha anunciat el president de l'Executiu regional, Fernando López Miras. López Miras ha fet aquestes declaracions durant la lectura d'una declaració institucional després de presidir el Consell de Govern, que s'ha reunit aquest dimarts amb caràcter extraordinari després de conèixer que la proposició de llei d'amnistia ha estat presentada en el registre del Congrés dels Diputats.

"No assistirem croats de braços a la fallida de la democràcia espanyola per un interès que l'única cosa que cerca és això: el d'uns per destruir la unitat del nostre país i el d'un altre per consentir-lo per a garantir la seva permanència en la presidència del govern espanyol", tal com ha fet saber López Miras, qui ha comparegut acompanyat pels membres del seu executiu. Es tracta, ha afegit el president de l'executiu murcià, d'una llei que "respon als interessos dels qui van tractar de destruir la unitat d'Espanya i la convivència pacífica dels espanyols".

En la reunió del Consell executiu murcià, els seus membres han tingut ocasió d'analitzar en profunditat els aspectes que contempla aquesta proposició de llei que, en la seva opinió, "respon als interessos dels qui van tractar de destruir la unitat d'Espanya i la convivència pacífica dels espanyols". "Hem actuat tal com anunciem i ens vam comprometre a fer, com demanden d'una manera clarament aclaparadora els ciutadans i la societat civil de la Regió de Múrcia; com demanden, de fet, la immensa majoria d'espanyols", tal com ha assenyalat López Miras. Concretament, ha remarcat que el seu govern actuarà "en defensa de l'ordenament jurídic i legal sobre el qual es consolida la convivència democràtica dels espanyols". Així, ha defensat que es tracta d'"un pas més en la batalla jurídica, política i social" que donarà el Govern de la Regió de Múrcia "per a frenar l'amnistia".

Reivindica la Constitució

Durant la seva compareixença, López Miras ha recordat que la Constitució va donar pas en 1978 a un canvi de règim "de manera exemplar" que, com a tal, "va ser aplaudit i estudiat a tot el món basat en la concòrdia". "Els espanyols van apostar per caminar junts cap a un futur millor, en el si de les institucions europees, que ara miren amb preocupació el que succeeix al nostre país", segons el president murcià, qui ha criticat que "aquest és el règim que ara volen deixar enrere". A parer seu, es tracta d'una decisió que "va molt més enllà de la política, que va fins i tot més enllà de l'enorme fallida democràtica que suposa la destrucció de la separació de poders i el sotmetiment de la Justícia a les decisions del poder polític".

Veu un "retrocés democràtic"

López Miras ha lamentat que "estem davant un retrocés democràtic i davant la pèrdua de qualitat de la nostra democràcia" perquè, amb aquesta llei, "s'enterra l'esperit del 78 que ens ha enfortit durant més de 45 anys com a país". Al seu judici, tot aquest procés "es consolida en la polarització de la societat, en l'enfrontament entre bàndols, en la radicalització de les postures no ja en les institucions, sinó al carrer".

I és que, en la seva opinió, la llei de l'amnistia "és la llei de la discòrdia i la divisió, la llei del privilegi per a uns pocs i la desigualtat per a la majoria". A més, ha considerat que "és avui és igual d'inconstitucional que abans del 23 de juliol". "És una llei que respon exclusivament a l'interès d'una persona que ha disposat tot per a garantir-se el poder a costa d'humiliar al país que ha de protegir i defensar", ha dit el president murcià apuntant el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez. De fet, ha retret que "ningú ha parlat d'actuacions que es vagin a desenvolupar des del govern espanyol per i per als espanyols, sinó per a satisfer dos plantejaments totalment aliens al que aquests demanden: que els qui van cometre un delicte puguin tornar a fer-lo amb total impunitat i que el candidat a la presidència obtingui el suport necessari per a mantenir-se en el poder".
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!