El govern de la Comunitat de Madrid, presidit per Isabel Díaz Ayuso, ha caigut en un gran desori en el pitjor moment, quan la pandèmia està disparada a la regió, segons marquen les dades.

Ayuso s'ha assabentat avui per un lacònic WhatsApp que el seu govern posava en marxa noves mesures per intentar frenar la pandèmia, inclosos confinaments selectius per zones. Concretament ha rebut un missatge del viceconseller de Salut Pública madrileny, Antonio Zapatero, que ja ha donat per fet que hi haurà confinaments, segons ha informat la Cadena Ser.

Des de l'equip de la presidenta Ayuso han rebut amb desconcert l'anunci de Zapatero i han indicat que fins divendres no es decidirà res i que serà llavors quan s'informi.

Entrampats amb aquesta confusió, i en un gest sense precedents, la Comunitat de Madrid ha decidit suspendre sobre la marxa la roda de premsa de Consell de Govern prevista per avui, que ja estava convocada. Sense donar cap mena d'explicació oficial, han decidit cancel·lar-la. El silenci és absolut, tant al PP com a Ciutadans, perquè en l'equip d'Ignacio Aguado (Cs) tampoc ha donat cap resposta.

Tots els districtes de la capital espanyola se situen per sobre de la mitjana espanyola pel que fa a incidència acumulada de casos d'coronavirus en els últims 14 dies. Els casos més alarmants se situen en zones de sud de Madrid. Superen àmpliament el llindar d'alt risc (120) establert pel Centre Europeu per a la Detecció i Control de Malalties (ECDC).

Segons les dades de la Conselleria de Sanitat, Puente de Vallecas és el districte amb més incidència de virus, amb 1.241 casos per cada 100.000 habitants, cosa que suposa que en dues setmanes ha incrementat els casos en un 22% (l'1 de setembre era de 1.017).

Els districtes de Villaverde i Usera, amb 1.157 i 1.156 casos per cada 100.000 habitants, són també zones de Madrid amb una incidència acumulada important.

A l'extrem oposat, dins de la capital, es troben les zones de Chamberí (293), Latina (424) i Hortaleza (440), que tot i tenir millors xifres que la resta de la ciutat se situen per sobre de la mitjana espanyola.

Per la seva banda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha mostrat la seva preocupació per com evoluciona la pandèmia a la regió madrilenya, però ha indicat que no preveu adoptar mesures conjuntes amb les comunitats de Castella Lleó, Castella La Manxa i Madrid.