El Govern de la Generalitat ha lamentat, per mitjà d’un comunicat del Departament d'Exteriors, la decisió del Ministeri espanyol d’Afers Exteriors de retirar l’estatus diplomàtic al delegat del govern de Flandes a Espanya, André Hebbelinck, així com de no acreditar cap persona que realitzi aquesta funció en el futur.

Segons el comunicat, el projecte europeu es construeix “compartint objectius comuns des de la divergència de posicions i opinions”, per això considera que “la decisió del govern espanyol és contrària al principi de respecte al dret dels ciutadans i els seus representants electes a expressar la seva opinió lliurement”.

El Govern seguirà treballant per enfortir les relacions amb el govern de Flandes, les seves institucions i els seus ciutadans i ciutadanes, amb qui comparteix projectes, així com el compromís europeu. El text també recorda que enguany es compleix el desè aniversari de la posada en marxa del Pla Catalunya-Flandes, l’acord de col·laboració entre els dos governs per fomentar les relacions en diversos àmbits, que properament es concretarà en el programa de treball 2019-2020. El Govern manifesta, alhora, la determinació a seguir consolidant i ampliant les relacions amb el govern belga, així com amb tots els governs i institucions europees.