El govern espanyol calcula que la investidura de Pedro Sánchez com a president serà a principis del mes de juliol i ha demanat als partits constitucionalistes PP i Cs que s'abstinguin per fer "un servei a Espanya".

Ho ha afirmat aquest divendres la ministra portaveu, Isabel Celaá, en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. En matèria de pactes postelectorals ha afegit que en les negociacions amb Unidas Podemos i ERC "hi ha camí per recórrer". "Les forces constitucionalistes recorden constantment a la ciutadania que no s'ha de comptar amb les forces independentistes i poden evitar-ho abtenir-se en la investidura com va fer el PSOE en el seu moment per aportar estabilitat al país", ha al·legat Celaá. La ministra ha advertit, tot seguit, a PP i Cs que és "a les seves mans". 

Sobre la investidura, la portaveu preveu que les tasques que cal dur a terme abans de fixar la investidura s'allarguin trenta dies, incloent-hi les consultes altres qüestions organitzatives. "Calculem que pot ser a finals de juny o principis de juliol. "Principis de juliol més d'acord amb la realitat", ha precisat.

El govern espanyol veu el veto a Iceta com "un exemple de desraó política"

Celaá veu el veto del Parlament de Catalunya a Miquel Iceta com a senador com "un exemple de desraó política".  La portaveu ha expressat que l'executiu confia que el Tribunal Constitucional "repari aquest despropòsit polític i jurídic dels nacionalistes al Parlament". Per això diu que seguiran apostant pel diàleg "sempre dins la llei". 

De totes maneres, la ministra ha deixat clar que Manuel Cruz és el candidat a presidir el Senat, i que això "està tancat". La ministra considera que tant ell com Meritxell Batet, nomenada a presidir el Congrés, "tenen les capacitats necessàries per presidir el Congrés i el Senat" i que "són una aposta pel diàleg i la convivència".