El govern espanyol s'ha sentit interpel·lat per la consternació i malestar als carrers, com a conseqüència de la sentència del cas de la Manada, on l'Audiència de Navarra va dictaminar que hi havia abús sexual, però no agressió, perquè considera que hi ha absència d'intimidació i violència, cosa que implica una pena de 9 anys de presó per als seus integrants. Per aquest motiu, l'executiu central es planteja ara revisar la tipificació dels delictes sexuals al Codi Penal que data de 1995, després que Justícia hagi demanat un informe a la Comissió General de Codificació del Ministeri.

El portaveu Íñigo Méndez de Vigo ha dit que el ministre Rafael Catalá ja s'havia posat en contacte amb la secció Penal d'aquest organisme perquè analitzessin els tipus delictius. Així i tot, De Vigo ha assegurat que es "respectava i acatava" la sentència, però ha incidit que encara hi havia marge per recórrer, tal com la fiscalia farà, després de les manifestacions a diverses capitals. "No ho comentem", ha reblat el portaveu, tot i que la ministra de Defensa, Dolores de Cospedal, assegura que 9 anys li semblaven "pocs" —el ministeri públic inicialment demanava fins a 22 anys—.

La qüestió és que a la Moncloa han aprofitat l'ocasió per esmenar la condescendència amb què van abordar la jornada del 8 de març. De Vigo ha dit que per reformar aquesta llei orgànica caldria fer-ho "reposadament i amb tots els grups", ha requerit. "Però no només s'ha de lluitar des del Codi Penal, també cal conscienciació i sensibilització", ha afegit. En segon lloc, ha insistit en la "sensibilitat" de l'executiu amb la violència de gènere, "sempre hem estat al costat de les víctimes, hi ha un pacte d'Estat inclòs als pressupostos", ha tancat el portaveu governamental.