El govern espanyol ja ha anunciat avui que no està disposat a atendre l’apel·lació al diàleg que el president Carles Puigdemont va fer des de la porta de la presó de Neumünster. 

Fonts de l’executiu espanyol han assegurat aquest dissabte, en el marc de la Convenció del PP a Sevilla, que mentre estigui Mariano Rajoy el seu govern no dialogarà “mai” amb el president, que és “un pròfug” de la justícia i qualsevol contacte és “impossible”. La interlocució, apunten, es produirà només quan hi hagi un govern que “compleixi la llei”.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, també s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió. "El senyor Puigdemont el primer que ha de fer és atendre les seves responsabilitats davant la Justícia i deixar de ser un fugit de la justícia, cosa que posa de manifest el seu escàs compromís ètic i democràtic com a persona i responsable polític", ha afirmat.  

D'altra banda, fonts del partit han apuntat també que la cúpula de la formació comença a valorar la possibilitat que, fruit de la decisió de la justícia alemanya, el president pretengui esgotar els terminis i anar a unes noves eleccions a Catalunya. Tot i això, asseguren que l’Estat impugnarà qualsevol decisió de la justícia alemanya favorable als interessos de Puigdemont.