Enric Millo, delegat del govern espanyol a Catalunya, s'ha espolsat responsabilitats de les dificultats que els catalans a l'exterior han tingut per votar a les eleccions del 21- D. Acompanyat del secretari general tècnic del Ministeri de l'Interior, Juan Antonio Puigserver, ha assegurat aquest dimecres que si alguns catalans residents a l'estranger tenen problemes per votar a les eleccions del 21-D és per culpa dels serveis postals dels respectius països.

La polèmica esdevé de les queixes de molts catalans que han trobat anomalies i dificultats a l’hora d’exercir el seu vot. La denúncia l'han realitzat els voluntaris que s'han organitzat per fer supervisar el vot exterior als consolats d'arreu del món. Dels més de 226.000 electors censats a l'estranger, només 39.521 han demanat votar i se'ls ha acceptat fer-ho, un 17,5% del total però un 81% més que el 2015

Segons han informat, el material de vot no ha arribat a algunes ciutats o ho ha fet massa tard. A més, han afirmat que en alguns consolats el personal funcionari i diplomàtic no els ha permès prendre nota dels vots per correu que hi han arribat i que, per tant, només han pogut anotar el vot presencial.

Per la seva banda, Millo i Puigserver no han agafat les regnes del problema i, enlloc d'assumir responsabilitats, han recordat que des de l'endemà de la convocatòria d'eleccions els residents a l'estranger podien demanar el vot per correu. Llavors, han explicat que a partir d'aquí s'activa la maquinària perquè la delegació provincial del cens electoral respectiu els enviï al seu domicili a l'estranger les paperetes i el sobre. Per argumentar-ho, Puigserver ha dit que no és el mateix el servei de correus francès, per exemple, que el d'altres països.