El govern de Pedro Sánchez ha anunciat aquest dijous que retirarà el recurs interposat al TC pel govern del PP contra la llei de sanitat universal catalana. Aquest és el primer aixecament de les impugnacions de lleis catalanes al TC que va prometre Sánchez. Un cop retirats, el govern espanyol planteja renegociar directament amb la Generalitat, en el marc de la comissió bilateral de cooperació de l'Estat amb Catalunya.

L'aprovació d'avui al Congrés del reial decret per l'accés universal a la sanitat ha aplanat el camí a la retirada d'aquest recurs, que s'ha concretat en una trobada entre el secretari d'Estat de Política Territorial, Ignacio Sánchez Amor, i la consellera de Presidència i portaveu del Govern de la Generalitat, Elsa Artadi, a la seu del Ministeri de Política Territorial.

artadi ignacio sanchez amor - govern

La formalització de la retirada del recurs es durà demà a la reunió del Consell de Ministres perquè es tiri endavant, segons ha informat el govern espanyol.

La reunió entre Elsa Artadi i Igancio Sánchez ha tingut com a objectiu actualitzar l'agenda sobre conflictivitat davant del TC i traspassos a la Generalitat, pas necessari després de set anys sense contactes entre els dos governs en referència a aquests temes. Demà continuaran les reunions entre els equips de la Secretaria d'Estat i de la Conselleria.