L’Estat Major de la Defensa va elaborar un informe titulat Necessitats militars 2019-2024. Si se’n coneix la seva existència és perquè el rei Felip VI va voler mostrar-lo. Va ser en una imatge del monarca difosa per la Casa Reial, on se’l veia treballant al seu despatx, amb l’exemplar d’aquesta publicació damunt del seu escriptori, ben visible. Però, quan li demanen la seva publicació, el govern espanyol nega l’existència d’aquest informe.

El diputat d’EH Bildu al Congrés, Jon Iñarritu, va fer el passat 7 de gener una sol·licitud al govern espanyol, reclamant l’informe Necessitats militars 2019-2024. No obstant això, en la seva resposta, el govern espanyol l’oculta: “En relació amb l’assumpte interessat s’assenyala que, conforme a la normativa en vigor, no consta cap document oficial aprovat que respongui a aquesta denominació”.

És per tot això que el diputat abertzale es pregunta si “menteix el govern espanyol en les respostes parlamentàries”.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat