La vicepresidenta primera i ministra d'Afers Econòmics i Transició Digital, Nadia Calviño, ha donat un toc d'atenció a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui es nega a reduir el consum energètic tal com demana el govern espanyol davant de l'actual crisi energètica. Calviño ha alertat que es tracta d'un decret llei, no pas un suggeriment o un consell, de manera que "s'ha de complir". "Estem acostumats a aquest tipus de respostes de la senyora Ayuso, que sempre demostra falta de solidaritat i egoisme", ha afirmat la ministra. 

Ayuso segueix negant-se sistemàticament a prendre les mesures que el govern socialista impulsa en tot l'Estat espanyol, sigui per la crisi que sigui. Ja va mantenir una actitud molt bel·ligerant respecte a les mesures sanitàries en plena pandèmia i la manté en aquesta crisi energètica que tot just arranca. Ignorant completament el fet que les mesures d'estalvi no són un fet característic de la política espanyola, sinó de tots els estats d'Europa, Ayuso remarca: "Madrid no s'apaga".

Davant d'això, Calviño s'ha dirigit al líder dels populars, Alberto Núñez Feijóo, a qui li ha preguntat com actuarà  davant l'actitud d'Ayuso, un cop la presidenta de la Comissió Europea, Úrsula Von der Leyen, "del PP europeu" va dir que cal "una resposta unida i solidària i que Espanya és un referent". "En aquesta ocasió Feijóo no podrà posar-se de perfil" i ha de triar "entre donar suport a la Comissió Europea o a la presidenta d'una comunitat autònoma", segons recull l'ACN. 

La negativa d'Ayuso

"Provoca foscor, pobresa, tristesa", afirma Ayuso en un missatge a les xarxes socials en el que menciona les noves mesures d'estalvi d'energia impulsades pel govern espanyol. Per la presidenta de la Comunitat de Madrid aquestes mesures d'estalvi provoquen "inseguretats i espanten el turisme i el consum". Tornant a les pedres angulars que conformaven el seu discurs en contra de les mesures per contenir el coronavirus, Ayuso recupera un discurs similar per afirmar que "per part de la Comunitat de Madrid no s'aplicarà". 

Mentre la presidenta es nega a aplicar la llei d'estalvi energètic, qüestiona les intencions del govern en el mateix tuit: "el govern espanyol tapa la pregunta: quin estalvi s'aplicarà a si mateix?". Aquesta pregunta se situa citant una notícia en què s'explica com el govern espanyol deixarà d'il·luminar a les nits els seus propis edificis públics per estalviar, a més dels comerços privats.

TUIT isabel dia ayuso consum energia