Un divendres més, la vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Soraya Sáenz de Santamaría, ha donat instruccions a l'Advocacia de l'Estat perquè analitzi les passes del Parlament de Catalunya.

I ara és el torn de la moció aprovada ahir per la cambra catalana que reafirma el compromís amb la resolució independentista del 9 de novembre i que va anul·lar el Tribunal Constitucional.

Atès que aquesta resolució ja va ser anul·lada per l'alt tribunal arran de la presentació de recursos d'inconstitucionalitat i conflictes de competències, qualsevol reclamació sobre ella pot adjuntar-se com un incident d'execució de sentència.

"Estem en l'anàlisi de l'Advocacia per prendre una decisió dins dels processos ja oberts", ha explicat Sáenz de Santamaría en roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Segons ha subratllat, "les coses cal fer-les bé" i, per aquest motiu, el "primer" que ha fet l'Executiu espanyol ha estat preguntar l'Advocacia. "Sempre actuem de la mateixa manera", ha asseverat.

Aquest dijous, el Parlament va ratificar la seva ferma voluntat d’assolir i culminar democràticament la independència de Catalunya, i per tant la cambra va reiterar els objectius continguts en la resolució del 9-N

La moció, original de la CUP i després transaccionada amb JxSí, va ser aprovada amb el vot favorable dels 71 diputats independentistes, mentre que tots els grups de l’oposició hi van votar en contra, excepte CSQP, que no va participar de la votació.