Davant del nou pols obert per la cúpula judicial contra Pablo Iglesias, per haver criticat la condemna a la diputada de Podemos Isa Serra per aturar un desnonament, el govern espanyol surt en defensa del seu vicepresident segon. La portaveu de l’executiu, María Jesús Montero, ha expressat el seu absolut respecte a les sentències judicials, però al mateix temps ha emmarcat les paraules d’Iglesias dins la “llibertat d’expressió”, com també la té el Consell General del Poder Judicial per emetre comunicats.

Preguntada per la pugna entre Iglesias i el CGPJ, Montero ha defensat que “el govern té absolut respecte per la separació de poders i per les sentències de les diferents instàncies judicials”. No obstant això, ha situat les paraules d’Iglesias “en el marc de la llibertat d’expressió, com les del mateix CGPJ”. I ha conclòs: “Aquest govern sempre ha donat mostres clares de respecte a la llibertat d’expressió”.

El Consell General del Poder Judicial la té amb Pablo Iglesias des que va arribar a La Moncloa. Per segon cop en cent dies de govern de coalició, l'òrgan de govern dels jutges va emetre un comunicat per condemnar les paraules del vicepresident segon. El líder de Podemos va expressar la seva "enorme sensació d'injustícia" després que la seva companya de partit Isa Serra fos condemnada a 19 mesos per aturar un desnonament a Madrid. "Aquestes afirmacions mereixen un absolut i rotund rebuig", deia el CGPJ. El primer cop va ser 48 hores després de la conformació de l'executiu, per haver qüestionat la justícia espanyola en la causa del procés. El CGPJ li ha tornat a demanar "moderació, prudència i mesura".