El govern espanyol ni confirma ni desmenteix la possibilitat d'un indult a l'expresident socialista de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán, condemnat a sis anys de presó pel cas dels ERO. La portaveu del govern espanyol i ministra de Política Territorial, Isabel Rodríguez, ha evitat aclarir si l'executiu concedirà l'indult a Griñán, després de fer-se públic que pateix un càncer de pròstata. En ser preguntada sobre si dins del PSOE s'entendria que no s'indultés Griñán tenint en compte el seu estat de salut, la portaveu ha respost que "no només en aquest cas, sinó en tots, s'han de respectar tots els drets".

Així, ha evitat donar cap pista sobre com procedirà el govern de Pedro Sánchez i si concedirà a la família de Griñán l'indult parcial que la família va demanar al Ministeri de Justícia. Tanmateix, Rodríguez ha destacat que fins ara el govern "desconeixia" que l'expresident patia una malaltia. El que va ser ministre sota la presidència de Felipe González va demanar a l'Audiència de Sevilla el passat 23 de desembre suspendre la seva entrada a la presó per una malaltia sobrevinguda, un càncer de pròstata. La seva defensa ha al·legat que l'ingrés en un centre penitenciari "incrementaria el risc de fracàs del tractament iniciat, en dificultaria el control per especialistes en oncourologia i podria reduir la seva expectativa de vida". 

Un forense s'entrevista amb Griñán

Un metge forense de l'Institut de Medicina Legal a l'Audiència de Sevilla s'ha entrevistat amb Griñán aquest dimarts per valorar si la malaltia necessita posposar la seva entrada a la presó. Fonts judicials han confirmat a Efe que no li han pres mostres de sang ni li han fet proves diagnòstiques, de manera que només hauria parlat amb l'expresident andalús. Així doncs, el professional emetrà un informe que estableixi si pot tractar-se del càncer a la presó o ho ha de fer fora de la presó. Aquest document s'enviarà a la Fiscalia Anticorrupció, que s'haurà de pronunciar, i finalment, el tribunal emetrà la decisió final. 

Griñán, de 76 anys, és un dels vuit condemnats pel cas dels ERO, dels quals sis ja han ingressat a la presó. L'exviceconseller d'Ocupació Agustín Barberá també va esgrimir motius de salut i en el seu cas l'Audiència va accedir a suspendre temporalment l'execució de la pena de presó. L'exvicepresident, que està condemnat a sis anys i dos dies de presó pels delictes de malversació i prevaricació, ja ha intentat en ocasions anteriors evitar la seva entrada a la presó, però el passat 22 de desembre l'Audiència va desestimar els recursos i va donar un termini fins a l'1 de gener perquè ingressés a la presó, malgrat que el ministeri de Justícia encara no s'hagi pronunciat sobre el possible indult.