El govern espanyol ha desembarcat avui a la conselleria d'Exteriors, i hi ha enviat el diplomàtic Juan Fernández Trigo, que ha acudit a Barcelona acompanyat del secretari general tècnic del Ministeri d'Afers Exteriors, José María Muriel, i de dos funcionaris estatals.

Amb aquesta acció el govern espanyol fa una nova ocupació física d'una conselleria des que va posar en marxa l'article 155 per la intervenció del Govern, amb el suport de socialistes i Cs.

Els enviats del govern espanyol s'han presentat aquest matí a la conselleria i s'han acreditat a l'entrada. No és la primera entrada de representants de l'Estat espanyol a conselleries, sinó que és una pràctica que s'està generalitzant. Juan Fernández Trigo era fins ara cap de la Delegació de la UE al Paraguai.

Dilluns de la setmana passada tres representants del govern espanyol ja van entrar a la conselleria d'Economia i Vicepresidència de la Generalitat, situada a la Rambla Catalunya, segons van confirmar fonts del departament. Les mateixes fonts van indicar que els representants no eren ni del ministeri d'Hisenda ni del d'Economia.