L’escenari d’un Brexit sense acord seria “negatiu”, “indesitjable” i “catastròfic”, però “no pot ser descartat”. En aquests termes es pronuncien des del govern espanyol, que lamenten el resultat advers al Parlament britànic, que ha tombat l’acord per una sortida ordenada. En aquest sentit, des del gabinet recorden que porten mesos preparant-se per si s’arriba a aquesta situació.

“El govern espanyol porta des de fa mesos preparant el seu pla de contingència en cas de sortida del Regne Unit sense acord”, asseguren aquestes fonts. I afegeixen: “El govern continuarà treballant en aquesta línia, a través de l’aprovació d’un reial decret-llei de mesures de contingència”.

Malgrat el vot advers d'aquest dimarts, des de l'executiu desitgen que el Parlament britànic "doni aprovació al text que ha estat negociat durant un any i mig i gaudeix del vistiplau del govern britànic". En aquest sentit, defensa que "l'acord és el millor possible", perquè protegeix els drets de les dues parts i "conté un equilibri de concessions difícil d'aconseguir". Reobrir aquest pacte, adverteix, "conduiria a un escenari perillós".

Finalment, des de Moncloa recorden que la seva "prioritat en tot moment" són els drets dels ciutadans i residents, tant al Regne Unit com a l'Estat espanyol.