Una vegada més, la justícia d'un estat europeu ha donat la raó a Carles Puigdemont.  Com era d'esperar, tant el Govern com les entitats independentistes han manifestat la seva alegria per la decisió de la Cort d'Apel·lació de Sàsser. El procediment que tenia obert sobre l'extradició del president a l'exili ha quedat suspès i la xarxa s'ha omplert de publicacions per celebrar-ho.

Pere Aragonès

Un d'ells ha estat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, qui, a través del seu perfil a Twitter, ha celebrat el "posicionament" de la "justícia europea contra la repressió de l'Estat". Aragonès també ha aprofitat per seguir la línia discursiva marcada arran de la detenció de Puigdemont a l'Alguer i ha insistit que  "la persecució judicial només s'aturarà amb amnistia i autodeterminació". 

 

TUIT Pere Aragonès President Generalitat Llibertat Puigdemont

 

Laura Borràs

Per la seva banda, la presidenta del Parlament, Laura Borràs, ha afirmat que aquest revers a la justícia espanyola la fa estar "cada cop més aïllada" i que "el president Carles Puigdemont és avui encara més lliure". 

 

TUIT Laura Borras Presidenta Parlament Llibertat Puigdemont

 

Quim Torra

El president Quim Torra també ha celebrat la decisió del tribunal de Sàsser amb un afectuós missatge dirigit a Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí: "Molt Bona notícia! Abraçades, president Puigdemont i consellers Comín i Ponsatí".

 TUIT Quim Torra Llibertat Puigdemont

 

Oriol Junqueras

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, tampoc no ha fet silenci davant aquesta nova victòria de l'independentisme. El seu tuit reivindica el missatge defensat per Aragonès i carrega també contra la justícia de l'Estat: "La justícia que manca a l'estat espanyol arriba, i arribarà, d'Europa". "Per l'amnistia, l'autodeterminació i la independència de Catalunya". 

 

TUIT Oriol Junqueras ERC Llibertat Puigdemont

 

Jordi Cuixart

El president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també ha enviat una abraçada al president Carles Puigdemont per la seva llibertat. "I seguim! Som i serem!", ha expressat a les xarxes socials.

 

TUIT Jordi Cuixart Llibertat Carles Puigdemont

 

Jordi Turull

Ras i curt. Jordi Turull no ha necessitat un text extens per expressar les seves sensacions. El conseller ha carregat directament contra el magistrat Pablo Llarena: "Al carrer", ha dit.

 

TUIT Jordi Turull Llibertat Puigdemont

 

Josep Costa

L'exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa, també ha dit la seva sobre la decisió de la justícia sarda: "Quan varen aturar el president a l'Alguer ja sabíem que no estaria més que unes hores detingut. Des d'aleshores l'única incògnita és quants trets al peu es dispararà Llarena en tot el procés. Ja en porta tres o quatre i encara no s'ha acabat".

 

TUIT Josep Costa Llibertat Puigdemont

 

Albert Batet

El president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, s'ha sumat al carro i ha carregat contra el magistrat Pablo Llarena i l'estat espanyol per no tenir "sentit del ridícul". "La justícia europea torna a actuar amb rigor, imparcialitat i sentit comú", ha assenyalat.

 

TUIT Albert Batet Junts Llibertat Puigdemont

Lourdes Ciuró 

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha criticat aquells qui es refereixen a rel president de l'exili com a "fugit de la justícia", perquè "és la justícia qui ha decidit no empresonar-lo". "Parlen de compliment de la llei, però han vulnerat decisions de tribunals europeus. Parlen de cop d'Estat, però va ser un referèndum", ha indicat.

 

TUIT Lourdes Ciuró Junts Llibertat Puigdemont

Violant Cervera 

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha fet una anàlisi: "Mentre alguns diuen que la independència de Catalunya és un afer intern, aquestes imatges demostren el contrari".

 

TUIT Violant Cervera Junts Llibertat Puigdemont

 

ERC i Junts

Pel que fa a les entitats i els partits, també hi ha diverses publicacions al respecte:

Junts per Catalunya, el partit de Puigdemont, ha celebrat la llibertat del seu líder després de declarar davant del tribunal de Sàsser. "Es comprova, una vegada més, que a Espanya no hi ha justícia", han assegurat a Twitter. 

Per la seva banda, els de Pere Aragonès, han insistit en el fet que "la justícia espanyola torna a fer el ridícul a Europa". "Seguim, per l'amnistia, l'autodeterminació i la independència de Catalunya", han afegit.

 

TUIT Junts Llibertat Carles Puigdemont

TUIT Esquerra Republicana Llibertat Puigdemont

 

Consell per la República i Òmnium

El Consell per la República també han mostrat la seva felicitat davant la noticia. "Segueix la lluita a l'exili. #PuigdemontIsFree", han escrit a Twitter. De la mateixa manera, Òmnium Cultural, han celebrat la decisió del tribunal: "L'hem acompanyat en aquesta nova victòria judicial a Europa".

 

TUIT Consell Republica Llibertat Puigdemont

TUIT Omnium Llibertat Carles Puigdemont

 

Imatge principal: Puigdemont i Boye sortint del tribunal de Sàsser, el 4 d'octubre del 2021 / ACN