El Govern ha aprovat la creació d'una comissió que farà un pla de reactivació econòmica i protecció social, que estarà obert a les aportacions de tots els partits de l'oposició, segons han anunciat el president Quim Torra i el vicepresident Pere Aragonès en roda de premsa.

"Aquest pla el farem escoltant tots els actors socials i econòmics, estenent la mà totes les forces polítiques", ha indicat el president. "Ens centrarem en els sectors més castigats per la crisi, com la cultura, el comerç i el turisme", ha afegit. I ha indicat que serà fonamental la col·laboració público-privada.

Torra ha indicat que l'objectiu que "cap empresa tanqui" es combinarà amb un futur "que no sera igual", i on haurà més presència de la salut, la tecnologia i l'ecologia.

La comissió estarà presidida per Torra i en formaran part Aragonès i els consellers de l'àrea econòmica i social.

Aragonés ha apuntat que "és evident que ni el confinament ni el coronavirus no afecten de la mateixa manera a tothom", i ha apostat per una política econòmica expansiva. "És el moment d'una política econòmica expansiva, on caldrà utilitzar tots els instruments disponibles", ha indicat.

Segons Aragonès, que ha recordat que s'ha ajornat el pagament dels impostos catalans, caldrà rescatar els treballadors, les empreses i el teixit productiu.

D'altra banda, Torra s'ha obert a ampliar la paga extraordinària per la Covid-19 als Mossos, a més dels sanitaris: "La primera proposta s'ha de replantejar per mirar d'incloure'ls. Vull traslladar-los el meu agraïment", ha indicat.