Un nou element apareixerà damunt la taula: la derogació del “decret contra la República digital”. Així ho ha anunciat el mateix conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, aquest dimecres des de davant del mateix Congrés dels Diputats, hores abans que la norma es convalidi amb els vots del PSOE, el PP i Ciutadans i l’abstenció de Podemos. “A partir d’avui ja podem dir que vivim en un estat d’excepció digital”, ha denunciat el conseller. Ha avisat que estarà en totes les futures meses de negociació amb l’Estat. També ha alertat que avui Pedro Sánchez s'ha complicat encara més la investidura.

Davant dels lleons del Congrés, Jordi Puigneró ha denunciat el que considera un “155 digital, per la porta del darrere”. Ha criticat l’ofensiva de l’Estat: “Espanya tristament era coneguda per la seva repressió policial i judicial. Ara s’ha posat a liderar la repressió digital a Europa”. Ha lamentat que l’Estat espanyol “es posa al nivell d’Estats com Turquia, la Xina o l’Iran”. Ha avisat Pedro Sánchez que "no li sortirà gratis".

En aquest context, el conseller d’Administracions Públiques i Polítiques Digitals ha avançat que “és una condició que inclourem en qualsevol negociació que es pugui fer a partir d’ara”. Ho faran tant en un hipotètic escenari de negociació entre governs i ha dit tenir constància que també ho faran els partits independentistes en converses amb el PSOE. En paral·lel, el Govern ha iniciat una "ofensiva a tots els nivells" per portar el decret al Tribunal Constitucional i a Europa. "El combatrem a tots els nivells", ha reiterat Puigneró.

El conseller de Polítiques Digitals ha posat el focus també en la “trista figura” de Podemos i els comuns davant d’un decret que “retalla drets i llibertats a tots els ciutadans de l’Estat espanyol”. En aquest sentit, ha lamentat que “les cadires semblen passar per davant dels drets” i s’ha mostrat preocupat per la “poca força” que creu que tindrà la formació de Pablo Iglesias en el govern de coalició.

“És inadmissible que a l’Europa del segle XXI decrets com aquests siguin aprovats per governs que formen part de la Unió Europea”, ha reiterat Puigneró. “Vulnerar els drets dels ciutadans no li sortirà gratis al senyor Pedro Sánchez”, ha conclòs.