El Govern ha defensat aquest dimarts que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions de cara a Cap d'Any, ja que considera que les mesures que la Generalitat té aplicades actualment per fer front a la crisi sanitària del coronavirus ja són "molt dràstiques" i suficients per contenir la pandèmia de la Covid a casa nostra.

Així ho ha dit la consellera de presidència, Meritxell Budó, en roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu. Budó ha afirmat que Catalunya és la comunitat amb les mesures més restrictives i ha destacat que el Procicat és l'autoritat competent per a prendre aquesta decisió i ha considerat que "són suficients per afrontar la nit de cap d'any".

En aquest sentit, la portaveu ha recordat que la nit de cap d’any màxim 10 persones de 2 bombolles. A més hi haurà un "reforç ampliat" per fer complir aquestes restriccions. Així mateix, ha assegurat que la normativa s'està complint per part dels ciutadans.

Ajuts a la Cerdanya i el Ripollès

D'altra banda, el Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 4,3 milions d'euros en ajudes al turisme i la restauració de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, afectades pel confinament perimetral imposat per la Generalitat per frenar els contagis de Covid-19 la setmana passada. 

Budó també ha detallat que hi haurà ajudes d'un total de 300.000 euros per als equipaments de lleure d'ambdues comarques –com cases de colònies, albergs de joventut i campaments–, sempre que formin part del registre de la Direcció General de Joventut.

En el cas dels establiments turístics i de restauració, es faran aportacions úniques de 10.000 euros per allotjament i 7.500 euros per empresa explotadora d'habitatge d’ús turístic i per a establiments i activitats d’interès turístic. La restauració tindrà dret a 3.000 euros i els comerços, agències de viatges i guies turístics podran demanar-ne 1.500, ha informat Budó.

Pel que fa als equipaments de lleure de la Cerdanya i el Ripollès, les ajudes seran de 10.000 euros per a cadascun i la previsió és que les rebin "a partir de la segona quinzena del 2021".