La consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que el Govern espera que ERC comuniqui "en les properes hores" qui serà la persona que haurà d'assumir la conselleria d'Exteriors, després de la marxa del titular del departament, Alfred Bosch, arran dels casos d'assetjament a la conselleria.

De moment, serà la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, qui assumirà aquesta responsabilitat. Això no obstant, ha assegurat que la previsió és que es nomeni un nou titular del departament.

Al llarg de la roda de premsa, Budó ha defensat que els mecanismes previstos a la Funció Pública per fer front a aquesta mena de situacions són adequats. "El protocol no ha fallat. El problema és que fins ahir el Govern no va tenir coneixement i qui en tenia no el va activar on calia", ha advertit, a més d'atribuir en tot moment al departament d'Exteriors la responsabilitat de no haver posat en marxa aquest mecanisme.

Això no obstant, la consellera, que ha explicat que el protocol per assetjament el pot activar la mateixa víctima, ha reconegut que "potser caldrà fer una campanya més ferma perquè les dones coneguin aquest mecanisme". Ha admès que "potser això ha fallat", i ha subratllat que "la persona que pateix assetjament ha de poder denunciar sense por."

Ha recordat que el protocol que es va activar ahir garanteix l'anonimat, que està vigent des del 2015 i s'ha activat 24 vegades. Tot i desconèixer quan de temps pot caldre per completar aquest procediment, ha assegurat que s'ha demanat la màxima celeritat.

La consellera ha assegurat que no disposen de la informació de si Bosch va intentar recol·locar el seu cap de gabinet en una altra responsabilitat en comptes de cessar-lo, tal i com s'ha publicat, i ha assegurat no conèixer quantes persones es van veure afectades per aquest assetjament i sobre les quals no consta que hi hagi cap denúncia.

En relació a la conversa que van mantenir ahir el president, Quim Torra, i el conseller Bosch, s'ha limitat a explicar que el cap de l'executiu va demanar a Bosch que "reflexionés si era sostenible aquesta situació".