El Govern ha aprovat finalment els noms que ha proposat ERC per representar la part catalana a la taula de diàleg amb l'Estat que s'ha de reunir demà. Els representants de Junts queden pendents després que aquesta formació s'ha negat a canviar la proposta en què incorporava membres de la seva direcció que no formen part de l'executiu, com són el vicepresident, Jordi Turull, i el secretari general, Jordi Sànchez, tos dos ex presos polítics, així com la portaveu al Congrés, Míriam Nogueras.

La decisió s'ha votat al Govern i Junts s'hi ha abstingut. A l'acord s'assenyala que els representants del Govern seran el president, Pere Aragonès, i els consellers Laura Vilagrà i Roger Torrent, i que Junts complementarà el text.

 

Aquesta ha estat la decisió d'un matí de tensió al Palau de la Generalitat després que Aragonès ha rebutjat la proposta de noms que ha fet pública a primera hora Junts, en la qual només hi figura un membre del govern, Jordi Puigneró. Sànchez li ha comunicat a Aragonès a primera hora la proposta i el president s'ha reunit amb Puigneró abans de la reunió del Consell Executiu per transmetre-li el seu malestar.

El president ha retret que l'acord de Govern deixa clar que els representants de la taula han de ser membres de l'executiu, mentre que Junts ho nega i ha recordat el text del pacte, on no s'especifica aquesta condició.

Compareixença d'Aragonès

La tensió al voltant d'aquest tema, davant del qual Aragonès ha fet evident una profunda irritació, ha provocat una suspensió de la reunió del Consell Executiu perquè els consellers d'un i altre partit del Govern valoressin la situació.

Finalment, s'ha reprès la reunió i Junts ha comunicat la decisió de no acceptar el veto d'Aragonès. Això no obstant, aquest partit ha deixat clar que no impediria la constitució de la taula de diàleg.

El Govern ha desconvocat la roda de premsa prevista per a les 12.30 del migdia i el president ha anunciat una compareixença una hora més tard al Palau de la Generalitat.

 

A la imatge principal, la reunió del Consell Executiu / Efe