L'acord de govern que PP i Vox han pactat al País Valencià, promet garantir "la lliure elecció de la llengua d'ensenyament" a totes les etapes educatives, fet que sota l'eufemisme de la llibertat és una declaració d'intencions per reduir la promoció del català i augmentar la presència del castellà en tots els àmbits. Davant aquest escenari, el Govern ha advertit al pròxim govern valencià que "no permetrà" que faci desaparèixer el català del País Valencià. "Els que fins ara han fet bandera de la seva catalanofòbia, a partir d'ara el que faran serà utilitzar tots els recursos públics per perseguir el català a l'escola, a l'Administració i al carrer al País Valencià", ha pronosticat la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, que ha assegurat que l'executiu farà costat a la societat civil valenciana. 

El Govern inicia contactes amb entitats de defensa del català al País Valencià

"El que s'ha iniciat des d'avui mateix és un atac a la llibertat i als drets dels parlants del català al País Valencià", ha afirmat Plaja. "Volen minoritzar la nostra llengua fins a fer-la desaparèixer per acabar-ne imposant una de sola, i això el Govern no ho permetrà", ha subratllat. En aquest sentit, ha explicat que avui mateix s'han iniciat contactes amb els actors que són "pilars imprescindibles" per "protegir" el català a València per donar-los suport explícit.

 Plaja ha afirmat que aquestes entitats tindran l'executiu al seu costat "en aquesta lluita democràtica que s'ha de convertir en un exemple de resistència". Alhora ha afegit que "davant la persecució que patiran per part de les seves pròpies institucions trobaran tota la solidaritat i l'acció del Govern". "L'arribada de la dreta i l'extrema dreta al País Valencià ja no és una amenaça, és una realitat", ha insistit, alhora que ha alertat que és "l'avançada del que pot arribar al govern espanyol i del que volen fer a Catalunya".