El diputat no adscrit del Parlament, Germà Gordó, ha assegurat que la citació per comparèixer dilluns que ve al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pel 'cas 3%' "no canvia res" i que mantindrà l'acta parlamentària. En una roda de premsa des dels faristols de la cambra, l'exconseller de Justícia ha dit que la citació recau "dins la més absoluta de les normalitats processals".

El TSJC ha citat a declarar Gordó en qualitat d'investigat pel proper 24 de juliol pel 'cas 3%'. Tot i que aquest cas s'instrueix des d'un jutjat del Vendrell, el TSJC té oberta una investigació contra l'exconseller de Justícia donada la seva condició d'aforat. Pel mateix dia 24 també s'ha citat a declarar l'extresorer de CDC Andreu Viloca, en el seu cas en qualitat de testimoni tot i que té la condició d'investigat en la instrucció del jutge del Vendrell. El TSJC investiga Gordó pels presumptes delictes de tràfic d'influències, suborn, prevaricació i malversació de fons públics.

En una providència emesa aquest dimarts al matí, el jutge instructor, Carlos Ramos, cita Gordó a les 09:30 hores del 24 de juliol en qualitat d'investigat. Una hora més tard, ha citat a declarar a Viloca, en el seu cas com a testimoni, tot i que podrà comparèixer assistit de lletrat donada la seva condició d'investigat en la causa que s'instrueix al Vendrell sobre el mateix cas.

A principis de juny, el TSJC es va declarar competent per investigar Gordó. En una "valoració molt provisional", el tribunal va veure indicis de delicte contra l'exconseller, recordant que entre 2011 i 2013 va ser gerent de CDC, amb responsabilitats organitzatives i econòmiques, membre del Consell d'Administració de GISA, l'empresa d'obres públiques de la Generalitat, secretari de Govern i conseller de Justícia.

Així, segons l'exposició raonada que el jutge del Vendrell va fer arribar al TSJC i que l'alt tribunal va assumir, Gordó i "altres persones" haurien portat a terme una "sèrie d'actuacions" per "requerir a certes empreses quantioses donacions a dues fundacions estretament vinculades a CDC, CatDem i Fòrum Barcelona" a canvi de "fer de mitjancer directa o indirectament davant de les autoritats responsables" de l'adjudicació de concursos públics.