El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha hagut de suspendre la declaració del diputat Germà Gordó, exconseller de Justícia i exsecretari de Govern d'Artur Mas, perquè el seu advocat Cristóbal Martell està ingressat a l'hospital. Gordó havia de declarar com a acusat del cas 3%.

Això ha fet suspendre, també, la declaració de l'extresorer de CDC, Andreu Viloca, que estava citat com a testimoni en aquesta peça del cas. El magistrat Carlos Ramos l'havia citat el mateix dia per contrastar les dades que pogués aportar Gordó. Ramos admet que sense la declaració de l'acusat, la citació del testimoni "no té cap sentit mantenir-la".

El jutge va ordenar ahir a la Guàrdia Civil que anés a recollir informació diversa al Parlament, la Generalitat, el CTTI i la conselleria de Justícia vinculada a la gestió de Gordó quan era titular del departament i secretari de l'anterior Govern de la Generalitat presidida per Artur Mas.  

Germà Gordó està investigat per la seva suposada participació en la trama de comissions il·legals de Convergència Democràtica de Catalunya que investiga un jutge del Vendrell. El cas ha saltat al TSJC perquè Gordó és diputat i, per tant, aforat. Per aquest motiu, la investigació de l'exconseller i exsecretari del Govern forma part d'una peça separada.