L'advocat Gonzalo Boye no ha deixat passar ni un minut davant les acusacions fetes per un testimoni protegit, un empresari andorrà que és a la presó, que l'implica en el cas Pujol. Concretament el relacionen amb comptes bancàris dels Pujol a Nova Zelanda, on presumptament amagarien més de 100 milions d'euros. Boye ha negat qualsevol relació amb els Pujol i ha presentat a l'Audiència Nacional un escrit en el qual demana poder presentar-se davant el jutge que instrueix el cas Pujol i poder respondre a les acusacions del testimoni protegit, que identifica com el Sr Peñaranda Sebasté.

L'advocat demana personar-se en la causa, designa advocats i acompanya les informacions publicades a Voz Pópuli que el vinculen amb els Pujol. Concretament les informacions publicades pel rotatiu sostenen que el despatx Boye Abogados tindria firma mancomunada al compte neozelandès on els Pujol amagarien més de 1000 milions d'euros.

Clavegueres de l'Estat

Boye, en fer-se pública la informació, ha rebutjat les acusacions i ha anunciat que emprendria accions legals contra el testimoni, així com contra aquelles persones que "l'hagin ajudat, instat, encoratjat, ajudat, assessorat o donat suport per declarar aquest tipus de barbaritats". L'advocat, en un llarg fil a Twitter, ha negat tota relació amb aquest compte corrent, tot assegurant que no coneix cap membre de la família Pujol. Boye atribueix aquestes informacions a una operació de les clavegueres de l’estat, que funcionen, assegura, “a ple rendiment”. Així, considera greu que el jutge hagi donat veracitat a les declaracions del testimoni protegit fins el punt d'ordenar diligències internacionals.

 

No és el primer cop

Boye ha volgut deixar clar que no coneix cap membre de la família Pujol i ha afirmat que "mai els he defensat en cap procediment ni assessorat de cap manera". Davant de tot això, el lletrat sosté que la veritat no importa "si l'objectiu és clar: dstruir-me per fer el meu treball. L'advocat de Carles Puigdemont i Quim Torra, recorda que no és el primer cop que intenten incrinimar-lo. La primera vegada va ser un traficants i aquest cop un empresrai andorrà que compleix condemna a la presó de Brians 2 condemnat en nou ocasions per diverso delictes.