L'advocat del president Donald Trump, Rudi Giuliani, ha manifestat que els vots suposadament robats dels republicans "han anat a Barcelona". En una entrevista a l'emissora Fox, pròxima als republicans, Giuliani ha intentat argumentar la teoria d'un resultat fraudulent dels comicis.

L'advocat ha explicat que el software utilitzat en les eleccions presidencials nord-americanes és propietat de l'empresa Dominion, vinculada a la veneçolana Smartmatic, a través de l'espanyola Indra, amb seu a Barcelona.

"Dominion és una companyia propietat d'una altra companyia denominada Smartmatic, a través d'una empresa intermediària denominada Indra", ha assegurat. "Smartmatic es va fundar el 2004. La van conformar tres veneçolans, que eren molt propers al dictador Hugo Chávez. Està creada per guanyar eleccions. És la companyia que té Dominion. Encara que Dominion és canadenca, tot el seu software és de Smartmatic", ha afegit. I va insistir que el suposat frau es va fer des de Barcelona.

Trump va fer dijous un tuit amb unes afirmacions similars a les del seu advocat, carregant contra l'empresa Dominion. Parlava de la pèrdua de 2,7 milions de vots de Trump a escala de tots els EUA, sense aportar més proves. És un dels tuits que Twitter adverteix que poden no ser verídics.

Indra ha negat haver participat en el recompte de les eleccions americanes. Ha afegit en declaracions a Europa Press que "mai ha tingut cap relació contractual o comercial" amb les dues altres empreses que cita Giuliani, que són els seus competidors, ni ha desenvolupat "cap projecte de gestió de processos electorals" amb cap d'elles.

Indra ha estat l'empresa de la gestió de la majoria de processos electorals a l'estat espanyol des de l'inici de la Transició. Es va encarregar de les darreres eleccions a Catalunya, les organitzades pel govern espanyol en l'etapa de Mariano Rajoy, per l'aplicació del 155.

L'empresa ha estat acusada en diverses ocasions de frau en països llatinoamericans, està participada en un 18,75% per l'Estat (la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI)), un 11,32% per la Corporació Financiera Alba, un 9,80% per FMR, un 5,67% per Fidelity Low Priced Stock Fund i al voltant d'un 3% per Norges Bank (el banc de Noruega), State Street Corporation i T. Rowe Price Associates.