El conseller d'Economia i Hisenda, Jaume Giró, ha defensat aquest dissabte obrir converses també amb el PSC per negociar els pressupostos per a l'any que ve. "No es tracta de si es pacta amb uns o altres, sinó de fer uns bons pressupostos i de fer-los amb un ampli consens”, ha dit; a més d’argumentar que “és per això que parlem amb diverses formacions”. Giró ha fet aquestes declaracions a l’ACN en resposta a Oriol Junqueras, que havia lamentat que el conseller negociés els comptes catalans amb el PSC. Ha assegurat també que "incoherència és anar-se’n de festa amb algú a Madrid, dir-li que sí a tot, i després a Catalunya fer com si no el coneixes".

Segons Giró, la seva responsabilitat com a conseller, és elaborar uns comptes que donin resposta "al que està per venir". Ha manifestat, doncs, que no “ha entrat mai en aquest tipus de dialèctica entre partits independentistes, perquè és això el que provoca desafecció a la ciutadania". "Per tant no ho faré ara", ha afegit. Giró també ha assenyalat que els pressupostos també han de servir per "facilitar la vida als ciutadans" perquè "és el que s'espera d'un Govern". "No és una qüestió d’afinitats personals, és una qüestió de responsabilitat política", ha insistit.

Dit això, el conseller d’Economia ha afegit que "ara és el moment de posar tota la carn a la graella per preparar el país per a l'hivern". "Tenim uns recursos que ens permetran fer uns pressupostos expansius, i això és una bona notícia. Si a més d'això, aconseguim que siguin uns pressupostos que comptin amb l'aval d'una majoria àmplia, estarem fent, donades les circumstàncies, un exercici de responsabilitat política i, sobretot, un favor al país", ha indicat.

De fet, el conseller Giró ja va assegurar fa uns dies que la seva prioritat és tancar els nous pressupostos en el període més curt possible. La data marcada en el calendari per portar-los al Govern és el proper 20 d'octubre. En aquest camí, ha descartat partits com el Partit Popular, Vox o Ciutadans, però no descarta una entesa amb els socialistes, si s'escau: "L'obligació del conseller és tenir converses amb tothom i veure diverses opcions. Evidentment tothom es pot imaginar amb qui no". I va deixar ben clar que "com a soci preferent, des del punt de vista ideològic, és la CUP".

El conseller veu bàsic no entrar en baralles polítiques que provoquin incomplir els terminis, ja que la situació de crisi econòmica mundial urgeix una entesa. Giró també va recordar que l'any passat els comptes catalans es van aprovar amb els comuns, motiu pel qual això també permet obrir la porta del PSC. El conseller d'Economia va reunir-se primer amb En Comú Podem i després amb el PSC