El conseller d'Economia, Jaume Giró, presentarà la setmana vinent una denúncia davant de la Fiscalia per la llista de noms, entre els quals figura el seu, que la popular Alícia Sánchez Camacho va lliurar a l'excomissari José Manuel Villarejo perquè investigués. Giró ha considerat que es tracta de fets de "gravetat extrema" i "una vulneració greu dels drets fonamentals". En declaracions a l'ACN ha recordat que en el moment en què es van produir els fets, el 2012, no tenia cap càrrec polític, sinó que era director de la Fundació La Caixa. Giró ha retret que Camacho, que aleshores liderava el PP, "va encarregar a un comissari que investigués una persona per les seves idees".​

Camacho va lliurar a Villarejo una llista d'independentistes a qui s'havia d'investigar, segons es desprén de les gravacions que avui ha fet públic El Món. Entre els noms que hi figuraven hi ha el de l'aleshores president de la Generalitat Artur Mas, també l'empresari Carles Sumarroca, l'exdirigent popular Enric Lacalle, l'aleshores director de La Vanguardia, José Antich; el secretari general de CDC en aquell moment, Oriol Pujol, i Josep Antoni Duran Lleida, diputat al Congrés.

Denúncia

Giró ha explicat que presentarà la denúncia com a "persona privada i particular" i no com a conseller, i ha recordat que en el moment en què es van produir els fets ell no participava de la vida política ni hi tenia cap responsabilitat. "Això vol dir que l'espionatge per les idees polítiques i la persecució de l'independentisme ve des de fa molt de temps, de fa més de deu anys", ha afegit.

Ha argumentat que s'han vulnerat drets fonamentals, s'han intervingut comunicacions sense ordre judicial i s'han perseguit innocents per les seves idees polítiques, donant el meu mòbil i la meva adreça particular", ha afegit. El conseller ha recordat que fa uns anys va saber que en uns informes policials se l'apuntava a ell com a "líder de la trama civil del procés". "Ara s'entén molt millor d'on vénen aquests informes", ha reblat, a més de recordar que dies després es va publicar que Mas tenia uns comptes a Suïssa, "que ningú ha trobat i que no existeixen", però que van afectar el resultat electoral del 2012.

També el president Carles Puigdemont ha carregat durament contra Sánchez-Camacho, i l'ha acusat de ser "una miserable que va conspirar amb una trama policial corrupta per raons polítiques".