L'exdiputat de Ciutadans Juan Carlos Girauta, que dimarts es va donar de baixa del partit com a mostra de disconformitat amb la decisió de la nova líder, Inés Arrimadas, de donar suport a la pròrroga de l'estat d'alarma per la crisi del coronavirus, ha criticat durament a la nova direcció del partit, a qui acusa de "donar oxigen" a Sánchez.

En una entrevista publicada pel diari 'ABC', Girauta justifica la seva baixa del partit quan va tenir notícia de l'acord amb Pedro Sánchez perquè creu que Ciutadans va perdre el moment de "parar-li els peus a un govern espanyol amb inclinacions autoritàries molt clares" i, alhora, "començar una contraofensiva". En canvi, es lamenta que "el partit al que he consagrat tant temps i tanta feina" el que ha fet ara és "donar-li una ampolla d'oxigen" a l'executiu presidit per Pedro sánchez.

Girauta, que presumeix d'haver passat de 32 a 57 diputats sent ell portaveu en el Congrés, assegura que sota la direcció d'Albert Rivera "mai" s'hauria arribat a un pacte com el de Arrimadas amb Sánchez, un fet que a la seva manera de veure demostra un "tomb estratègic, un gir molt radical" i una cosa que posa fi, "sense matisos" a l'era d'Albert Rivera al capdavant del partit.

Per tot això, l'exdiputat indica que la decisió de Arrimadas, "a més d'un error, és senyal d'estar en una estratègia equivocada", perquè precisament el ple d'ahir era "el moment per retratar al Govern en tots els seus abusos i dir-li fins aquí han arribat", però la nova direcció de Ciutadans va optar per donar-li suport. "A canvi de què? Que paguin els ERTO? Que s'atreveixin a no pagar-los. Però quina ximpleria és aquesta! D'una reunió setmanal?", s'ha preguntat un Girauta que, de moment, descarta afiliar-se a cap altre partit.