"Hem de donar suport a la resposta de l'Estat democràtic d'Espanya". Amb aquestes paraules, l'ex-primer ministre francès, Manuel Valls, ha mostrat la seva intenció de continuar pregonant en favor del govern de Mariano Rajoy i de mantenir-se al costat de la seva idea de tirar endavant amb l'aplicació de l'article 155, i ha demanat respecte per la Constitució per "Catalunya, per Espanya i per Europa".

Davant d'això, la seva germana, Giovanna Valls, li ha retret que el 155 "no és democràtic" perquè, s'ha qüestionat, "des de quan s'ha vist una cosa tan bèstia com la de cessar les llibertats".

Abans d'això, Valls havia alabat l'editorial d'El País titulada "L'estat democràtic respon", que avalava l'actuació del govern espanyol amb el suport del PSOE i Cs per proposar al Senat l'aplicació del 155, deixant anar que "una democràcia ha d'aplicar l'estat de dret".

Dissabte ja va deixar anar que "com a francesos i europeus no podem acceptar la violació d'una Constitució democràtica ni el desmembrament d'un Estat de la UE".

Precisament per això, i "per respecte a la Constitució", va demanar unes eleccions a Catalunya.

Ja la setmana passada, Valls havia lamentat que Europa no hagi donat més suport a Rajoy i va retreure a les institucions europees no haver fet res abans de l'1-O, dia del referèndum.