El Govern ha acordat avui retirar-se de la demanda contra el president Artur Mas i membres del seu executiu per l'organització del procés participatiu del 9-N. La demanda en nom de la Generalitat va ser interposada pel Govern de Mariano Rajoy, en virtut de l'article 155.

La consellera de Presidència, Elsa Artadi, ha anunciat la decisió durant la roda de premsa posterior a la reunió del consell executiu.

"La Generalitat des del primer moment considerava que no es donaven els requisits per exigir la responsabilitat comptable com marca la jurisprudència", ha assegurat Artadi.

La consellera s'ha referit en concret als pronunciaments judicials del 9-N que han exclòs la malversació i al fet que no concorri els requisits de dol o negligència greu per exigir responsabilitat comptable.

La demanda del Govern es va presentar el passat mes d'abril arran de les instruccions del Ministeri d'Hisenda en aplicació de l'article 155 i assenyalava com a presumptes responsables comptables el president Artur Mas, les conselleres Joana Ortega i Irene Rigau, el conseller Francesc Homs, així com els alts càrrecs Lluís Bertrán, Josefina Valls, Jaume Domingo, Ignasi Genovès, Jordi Vilajoana i Teresa Prohías.

El Govern argumenta que la quantitat econòmica reclamada és "notòriament improcedent".