La Generalitat demana la dimissió del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, després del petó forçat a la futbolista Jenni Hermoso durant la final del Mundial que va guanyar la selecció espanyola femenina. Així ho ha reclamat Anna Caula, secretària general de l'Esport i de l'Activitat Física, que en declaracions a Catalunya Ràdio aquest dilluns ho ha considerat una "agressió dura". La dirigent de l'esport català ha instat a "prendre consciència que hi ha coses que no són un preu que hàgim de pagar". I ha reblat: "La mirada al futbol encara no és igualitària i ens queda molta feina per fer".

La secretària general de l'Esport ha defensat la petició de dimissió de Rubiales perquè "pertoca a un president de federació ser escrupolós amb les formes". Caula ha lamentat que "el que explica aquest petó i les declaracions posteriors que el justifiquen és que normalitzem actituds que no són acceptables".

Sobre la mateixa qüestió, la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero ha denunciat que el "petó sense consentiment" és "una forma de violència sexual que patim les dones de forma quotidiana i fins ara invisible", i ha avisat que "no ho podem normalitzar". En un missatge a Twiter, Montero ha situat el consentiment "al centre" i ha defensat que "és tasca de tota la societat".

"Cultura de la violació"

Per la seva banda, la consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha lamentat el petó i ha destacat que és una mostra de la “cultura de la violació”. "Imatge gràfica de la cultura de la violació. Tant forçar un petó com justificar-ho. Vergonyós i intolerable", ha dit la consellera en una publicació en xarxes socials en què es veu el polèmic instant.

La jugadora demana que es deixi estar el tema

Jenni Hermoso ha volgut tancar tot el que s'ha desfermat després de rebre el petó a la boca del president de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, a la cerimònia de lliurament del Mundial després de proclamar-se Espanya campiona del món, ha demanat que no se li doni "més voltes" i ha assegurat que va ser "un gest d'amistat i gratitud". "Ha estat un gest mutu totalment espontani per l'alegria immensa que dona guanyar un Mundial. El presi i jo tenim una gran relació, el seu comportament amb totes nosaltres ha estat de deu i va ser un gest natural d'afecte i agraïment", ha manifestat Jenni en unes declaracions facilitades per la RFEF a l'agència EFE. "No es pot donar més voltes a un gest d'amistat i gratitud, hem guanyat un Mundial i no ens desviarem de l'important", ha afegit després del gran èxit a l'Accor Stadium de Sydney.