La polèmica s'ha imposat en la celebració del títol de Campiones del món de la selecció espanyola de futbol femení. Els protagonistes de la polèmica a les xarxes són la jugadora Jennifer Hermoso i el president de la Real Federació Espanyola de Futbol (RFEF), Luis Rubiales, després que el president claves un petó a la boca a la jugadora madrilenya en el moment de l'entrega de medalles. Aquesta reacció de Rubiales ha encès les xarxes des d'aquest diumenge al migdia. La primera reacció d'Hermoso va ser en un vídeo en directe a través del seu Instagram en què va deixar clara la seva opinió. "No m'ha agradat, però i que he de fer?", va afirmar Hermoso. 

Davant la polèmica generada, la RFEF ha transmès a EFE unes declaracions d'Hermoso en les quals la futbolista demanava "no donar més voltes" al petó, que ha descrit com un "gest natural d'afecte i agraïment". "Ha estat un gest mutu totalment espontani per l'alegria que dona guanyar un Mundial", ha afirmat la jugadora, defensant Rubiales, assegurant que "el seu comportament" amb totes "ha estat de deu". 

"El petó és una anècdota"

Jennifer Hermoso ha volgut sortir al pas davant de la polèmica i les crítiques cap a Rubiales. Després de les declaracions distribuïdes per la RFEF, va intervenir a El Partidazo de Cope aquest diumenge. Juanma Castaño li preguntava "saps la que s'està muntant a Espanya amb el petó de Rubiales?", al que ella contestava "mare meva, no m'ho vull imaginar". Hermoso ha assegurat que "ni jo m'ho esperava" tot i que ha afirmat que a ella no li importa "soc campiona del món i això és el que m'emporto aquesta nit". Malgrat que, durant la seva intervenció, ha tornat a afirmar "no m'ha agradat", però ha reflexionat que "avui dia tot està mal vist i jo només puc dir que ha estat el moment de l'efusió i no hi ha res més enllà i es quedarà en una anècdota i ja està. Qui vulgui donar-li bombo, i li'n donarà". En to de broma, ha assegurat a la COPE que "seguríssim que no anirà a més", i ha conclòs "som campiones amb una estrella sota el pit".

El primer a manifestar-se sobre aquest fet, va ser el mateix Rubiales, que va intentar treure-li ferro a l'assumpte. A Radio Marca, el president de la federació espanyola va assegurar que "idiotes, n'hi ha a tot arreu. Quan dues persones tenen una mostra d'afecte sense importància, no podem fer cas a les idioteses". A més, afegia "som campiones i amb això em quedo". 

Crítiques a les xarxes socials

La majoria de seguidors de la celebració han mostrat rebuig a l'acte de Rubiales, alguns han assenyalat que si es tractés de jugadors masculins no hauria tingut aquesta reacció i altres han demanat la seva dimissió. Les crítiques de diversos dirigents polítics espanyols tampoc es van fer esperar. La ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, assenyalava que "fer un petó sense consentiment és una forma de violència sexual", i ha demanat que no es consideri simplement com "una cosa que passa". "El consentiment al centre, només sí és sí", reivindicava en una piulada.

L'exdiputat de Podemos, Pablo Echenique, es preguntava si l'acte no tindrà "conseqüències penals", compartint el fragment de vídeo on es veu el petó. Posteriorment, el vídeo de la seva piulada va desaparèixer, i Echenique explicava que va rebre un correu electrònic de Twitter on se l'informa que la FIFA ha demanat la retirada del vídeo per l'incompliment dels drets d'autor.