Generació Llibertat, una corrent dins de CDC a favor de la creació d'un nou partit, ha celebrat aquest matí una trobada a Castelldefels per acordar una llista d'objectius que contribueixin a marcar el futur de la formació de cara a la consulta a la militància que se celebrarà el Superdissabte 21 de maig. 

Una de les reivindicacions principals de Generació Llibertat és la creació d'un partit horitzontal, amb una estructura reduïda i una direcció executiva "que treballi en equip i sense personalismes" tal com han fet constar al document aprovat. Consideren que no és el moment de parlar de candidatures, ja que la militància encara no ha decidit quin partit vol.

En aquest text, han recollit onze propostes que són tota una declaració d'intencions en un moment que veuen "decisiu" per influir en el debat del qual ha de néixer el que volen que sigui "un nou partit independentista que ocupi la centralitat electoral i social del país".

Marcant objectius

Entre les propostes destaca l'augment d'importància de la opinió dels militants. Generació Llibertat aposta perquè siguin ells qui prenguin les decisions importants mitjançant l'establiment de processos participatius per l’elecció de candidats, elaboració de programes electorals i documents estratègics. El col·lectiu també defensa les primàries en l'elecció dels càrrecs. 

El rebuig dels extremismes i ambigüitats és un altre dels puntals bàsics que reclamen. Es vol un partit que "parli clar" i que sigui referent per la seva radicalitat democràtica, obertura i pluralitat. Aquesta nova generació intenta desmarcar-se de les polèmiques amb un reforçament de les mesures anticorrupció i la mala praxis política.

També es vol implantar un sistema "exigent" d'incompatibilitats on existeixi una clara separació entre partit i govern, instaurant la limitació de mandats.

Lluita per la independència

Generació Llibertat "dóna per superat" el debat independència-dret a decidir, centrant-se ara en "defensar i lluitar" perquè Catalunya esdevingui un país independent dins el marc de la Unió Europea, ja sigui com a estat membre o com a país associat. 

Al final de la trobada, s'ha concretat una propera reunió del col·lectiu el proper 28 de maig a Vic on conviden "tots els corrents interns del partit" i que serà obert a tota la militància. En aquella ocasió es presentarà el posicionament general de GL i s'animarà a nous integrants a sumar-se al seu projecte.