La consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, s'ha reunit aquest matí amb l'exconseller de Salut Toni Comín, amb qui ha repassat les polítiques del Govern. En un tuit, Geis ha assegurat que "seguirem ajudant perquè la lluita a l'exili obri el camí de tornada a una Catalunya en plena llibertat".

geis

Comín, exiliat a Bèlgica, ha destacat que és "un honor i un plaer compartir perspectives i experiències sobre la recerca en l’àmbit de la salut". També ha afegit que cal "reafirmar el nostre compromís amb un país plenament lliure, culte i democràtic". Així mateix, Comín s'ha mostrat "orgullós" de la tasca que farà la consellera i "de la visió i l’energia" amb què l’afronta.

gs

La setmana passada la consellera va anunciar la rebaixa del 40% dels preus dels màsters. "En el marc del Consell Interuniversitari de Catalunya ja es va aprovar la rebaixa d'un 40% dels preus dels màsters, bàsicament en els màsters de caràcter general", va assegurar Geis. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Geis va explicar que l'impacte econòmic d'aquesta mesura s'eleva fins als 9,3 milions d'euros, que assumirà la Generalitat i no les universitats. Així mateix, va subratllar que aquest canvi en els preus dels màsters tindrà "un impacte molt gran" en les matrícules, que per extensió facilitarà l'accés dels estudiants a aquestes titulacions superiors. 

D'altra banda, la consellera va insistir que treballarà en altres àmbits com la millora de les condicions dels professors universitaris i investigadors i en la demanda dels estudiants perquè les pràctiques siguin remunerades. Tanmateix, va recordar que la Conselleria té les competències limitades.

El Parlament Europeu demana la retirada de la immunitat a Comín

Pel que fa a l'exconseller Comín, el Parlament Europeu ha reclamat al Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) que torni a retirar la immunitat al president i eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, i als eurodiputats Toni Comín i Clara Ponsatí. I és que a principis d'aquest mes de juny, el TGUE va tornar a concedir-los la immunitat de forma cautelaríssima a l'espera de les observacions de la cambra, després d'admetre els recursos dels tres eurodiputats contra la suspensió de la immunitat parlamentària. Ara, el TGUE haurà d'avaluar si concedeix en ferm el retorn a la immunitat o la retira de nou, tal com demana el Parlament.