El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, no es resigna a què l'exdiputat democristià i empresari Josep Sánchez-Llibre es faci amb les regnes de la patronal catalana, quan a finals d'any acabi del seu mandat. En un darrer intent de frenar l'empenta que ha aconseguit Sánchez-Llibre, ha ofert a l'empresari Pedro Fontana que sigui el seu candidat a presidir l'entitat.

Fontana és el quart nom que sondeja Gay de Montellà, que ja ha hagut d'encaixar abans el cop de porta del president de Fiatc, Joan Castells, l'exconseller delegat de Planeta José Lara, i el financer Carles Tusquets, que la setmana passada va anunciar que encapçalaria una candidatura per presidir la Cambra de Comerç de Barcelona.

Fontana, que ha estat president de la Fundació ESADE i del Cercle d’Economia, ha ocupat càrrecs de responsabilitat en diferents empreses del sector financer, és actualment membre del comitè executiu d’Elior Group i director general d’Elior Concesiones.

Tot i que fonts properes a l'empresari han indicat que s'inclina per no acceptar la proposta, Fontana ha demanat unes hores per donar resposta.

Des que va anunciar fa uns mesos la seva candidatura, Sánchez-Llibre ha aconseguit el suport de nombroses organitzacions territorials i sectorials de Foment, amb la qual cosa s'ha situat com un dels noms amb més possibilitats per fer-se amb el relleu a la presidència de la patronal.