L'economista Josep Maria Gay de Liébana ha manifestat en una entrevista al diari Deia, que el deute espanyol és impagable i que Espanya està en fallida. 

"La conclusió és que el tema del dèficit públic no té remei i en conseqüència l'Estat se segueix endeutant, i esclar el total del passiu del balanç total de l'Estat és de 1.574.000 milions d'euros, que es diu aviat. Si se li suma el deute d'empreses públiques de l'administració central i de les comunitats autònomes i locals, la xifra s'eleva a 1.612.000 milions d'euros. Això és el 141% del PIB espanyol. Això és impagable i això vol dir que el país està en fallida, però no es reacciona", ha advertit.

Segons Gay de Liébana, les administracions cada cop collaran més amb impostos, "perquè els prestadors volen cobrar". 

L'economista creu que en canvi l'economia com a tal "va bé". "Està creixent a ritme de l'ordre del 3% i el Producte Interior Brut (PIB) espanyol aconseguirà els 1.140.000 milions d'euros. Però l'important és entendre que una cosa és la macroeconomia, i una altra l'economia real, la del ciutadà del carrer", afegeix.

Gay de Liébana considera en aquest sentit que els salaris no van a millor, i que s'està consolidant una "economia low cost", amb un model "sense bases sòlides de cara al futur".