Una setmana després de l'aixecament de l'estat d'alarma, el govern espanyol continua sense posar data a la taula de diàleg entre l'Estat i la Generalitat. De fet, des de La Moncloa s'està refredant la possibilitat de reunir-la el juliol, el seu propi compromís amb ERC. Després que aquest diumenge Pedro Sánchez s'hi referís en aquests termes, avui ha estat Alberto Garzón qui ha apostat per postposar la represa del diàleg fins que passin les eleccions catalanes, encara sense data. Si bé ha dit que s'ha de reunir "com abans millor", el ministre de Consum ha assenyalat la "polarització" del clima preelectoral.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Alberto Garzón ha defensat que “la taula de diàleg ha de ser el més aviat possible”, però que “ha de servir per a corregir un problema estructural que no es corregirà immediatament”. En aquest sentit, ha sostingut que “seria bo que aquesta taula debatés sense estar mirant les enquestes”. I ha conclòs sobre això “Les experiències ens diuen que ens dediquem a competir, a exagerar discursos, a polaritzar, i són ingredients que no ajuden”. Ha evitat entrar en dates.

“Estem davant d’un problema més profund, que és de relacions entre Catalunya i la resta del país, del model territorial”, ha assegurat Garzón. “Hem de ser conscients que cal transitar aquesta via, però el diàleg no es limita a aquesta taula. Cal practicar-lo en tots els llocs”, ha afegit.

Preguntat sobre si prefereix pactar amb ERC abans que amb Ciutadans, el ministre de Consum ha assegurat que no hi ha aquest dilema. Ha subratllat que li agraden els republicans quan "miren cap a la classe treballadora, tot i que hi ha ocasions en les quals ha mirat cap a un altre lloc". Ha apostat per uns pressupostos de l'Estat amb el suport de la majoria de la investidura, però també que "altres forces es moguin", com és el cas de la formació d'Inés Arrimadas.