La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha acusat el president espanyol, Pedro Sánchez, d'haver "abdicat de defensar la llei i el seu compliment" en relació amb la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que imposa el 25% de classes de castellà a l'escola catalana. Una sentència que, de moment, no s'aplica, fet que, a parer de Gamarra, es culpa del govern espanyol. En aquest sentit, ha acusat el govern espanyol de "deixar desprotegits els ciutadans quan la seva primera obligació és protegir-los". Ho ha fet durant la seva intervenció a la trobada interparlamentària que el Partit Popular celebra aquest cap de setmana a Toledo.

Així doncs, Gamarra ha fet una crida a tots els constitucionalistes a "unir-se en la defensa del castellà a les aules" coincidint amb la manifestació que aquest diumenge se celebra a Barcelona convocada per l'associació 'Escola de tots'. I és que, segons ha declarat, Pedro Sánchez,ha "abdicat" de la defensa del castellà a les aules de Catalunya per un "grapat de vots".

Gamarra encapçalarà la delegació del PP que aquest diumenge viatjarà a Barcelona per participar en aquesta manifestació que pretén incrementar les hores de castellà a l'aula per reduir les de català. Allà, Gamarra coincidirà amb líders de Vox i Ciutadans (C's), Santiago Abascal i Inés Arrimadas. No es preveu, però, que hi assisteixi el president dels populars, Alberto Núñez Feijóo perquè el mateix dia clausurarà la trobada interparlamentària que el PP celebra aquest cap de setmana a Toledo.

Durant la seva intervenció, la 'número dos' de Feijóo ha lamentat les "cessions" de Pedro Sánchez als independentistes, "fins al punt d'admetre l'eliminació de l'espanyol en l'educació de Catalunya". És per això que, segons ha detallat, serà present a Barcelona acompanyada de la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, i el president del PP català, Alejandro Fernández. I ho farà per defensar "els drets lingüístics de tots els ciutadans i el dret a ser educat en espanyol a qualsevol racó d'Espanya".

"És un dret fonamental que ha estat vulnerat al nostre país perquè el govern ho permet i estarem allà donant suport a la resistència de pares heroics, de professors que lliuren aquesta batalla i de tots aquells que no es resignen que els seus drets siguin vulnerats perquè el Govern ha renunciat a defensar-los i ho han fet per un grapat de vots”, ha asseverat. "Sánchez posa la seva supervivència per sobre", ha sentenciat.

Segons la secretaria general, Sánchez posa la seva "supervivència per sobre de la convivència cordial de tots els catalans i de tots els espanyols". És per això que s'ha preguntat com el govern de Pedro Sánchez "es pot anomenar el govern de la gent quan la deixa desemparada en defensa dels seus drets fonamentals". Per aquesta raó, ha subratllat, el PP estarà a la manifestació de Barcelona juntament amb altres constitucionalistes, com ja van fer amb el recurs que van presentar pel castellà amb C's.

"Demanem a més que ho fem junts, tots els constitucionalistes, perquè aquesta és la clau de la batalla que tenim al davant. Igual que ens hem unit per signar recursos d'inconstitucionalitat, unim-nos demà per defensar els drets fonamentals que volen ser educats en la seva llengua, que és l'espanyol", ha proclamat.