El recompte del vot exterior no ha fet més que confirmar la majoria absolutíssima d'Alberto Núñez Feijóo a Galícia. Aquest dilluns les juntes electorals han procedit a recomptar aquest sufragis, que ha fet guanyar un escó al Partit Popular, que el 12-J va revalidar la seva majoria absoluta amb 41 escons i que ara passa a tenir-ne 42, superant el seu propi rècord. Per contra, qui hi surt novament perdent són els socialistes del PSdeG, que deixen escapar aquest escó per Pontevedra i queden encara més lluny del BNG, líder indiscutible de l'oposició al Parlament gallec.

La mateixa correlació de forces que el 12-J s'ha repetit entre els gallecs a l'exterior que han pogut exercir el seu dret a vot. Així, els populars han obtingut un total de 746 sufragis; per darrere s'han situat els nacionalistes gallecs, amb 414 vots, i els socialistes, amb 340 vots. La majoria absoluta al Parlament gallec se situa en 38 escons, quatre per sota dels que ha obtingut el president de la Xunta.

D'aquesta manera, el PP és la primera força amb 42 dels 75 escons. Per darrere se situen el BNG, amb 19 diputats, i el PSdeG, amb 14. La marca de Podemos, Galícia en Comú, directament va ser escombrada del parlament.

El mateix PP de Galícia s'ha felicitat per aquesta notícia, assegurant que amb aquests vots Feijóo "obtindria el seu millor percentatge de vot" i el PP "el major nombre de diputats durant el segle XXI". A banda, amb la quarta majoria absoluta, el dirigent gallec ha igualat el llistó de Manuel Fraga. 

Feijóo continua en funcions, a l’espera que el Parlament li torni a revalidar la confiança, que serà un tràmit. La cambra es constituirà el pròxim 7 d'agost, quan s’escollirà el nou president del Parlament i els altres quatre membres de la Mesa. A partir de llavors, tindrà 30 dies per a proposar un candidat a la investidura, fins al 7 de setembre. Des del PP no preveuen esgotar el termini. El 2016, Feijóo va ser investit tres setmanes després de la sessió constitutiva. La majoria absoluta farà estalviar els temps de negociació.