Gala Pin i Mercedes Vidal, totes dues regidores amb un pes important dins l'equip municipal d'Ada Colau a Barcelona, no repetiran el proper mandat. Les dues marxes, anunciades aquest dilluns, se sumen a una llarga llista i agreugen la crisi del projecte dels comuns. Ja són vuit les baixes.

A part de la marxa de Jaume Asens i Gerardo Pisarello -tots dos per anar a la llista del partit al Congrés dels Diputats-, també han anunciat que no repetirien com a regidors Laia Ortiz, Raimundo Viejo, Agustí Colom i Josep Maria Muntaner. 

Pin, segons ha explicat en una entrevista a El Periódico, no abandonarà la llista, però sí que ocuparà una simbòlica 37 posició. Vidal, per contra, no ho farà, tot i que diu seguir defensat que cap altre projecte és capaç d'"aportar" el mateix per la ciutat. En el seu cas, ho ha assegurat en una publicació a Facebook.

Totes dues havien anunciat la seva intenció de repetir i, de fet, es comptava amb elles per les llistes. Pel que fa als motius, Pin ha assegurat que no se sent amb energia per afrontar un nou mandat, mentre que Vidal ho ha vinculat les tensions internes de l'espai, que assegura que han afectat la seva vida personal, i diu que no té actualment la "necessària confiança" per afrontar un altre mandat.

Amb aquestes noves marxes s'agreuja la crisi dins el pinyol de Colau i també dels comuns en general, que continuen tocats pel trencament amb el sector més sobiranista, impulsat per Elisenda Alamany i Joan Josep Nuet, que aniran a llistes d'ERC. Cal tenir en compte que Vidal és membre de Comunistes, partit vinculat a EUiA, i que ha donat suport a la unió amb els republicans.