El diputat d'Esquerra al Congrés Gabriel Rufián considera que fer una llista unitària a les eleccions municipals del 2019 a l'Ajuntament de Barcelona, només serviria per "regalar" l'alcaldia a Ada Colau. Rufián considera que una aliança entre PDeCAT i ERC "donaria moltes excuses" a l'òrbita de Podem per "acusar" l'independentisme i "desgastar-lo" per tal que no guanyi. L'afirmació ha provocat una esbroncada del públic, format per tuitaires independentistes.

El diputat també ha advertit Pedro Sánchez que si torna a aplicar l'article 155 "l'única cosa que aconseguirà serà perdre Catalunya". "Li demano que no participi en aquesta deriva hooligan i lepenista de Rivera i Casado", ha reblat.

Tot plegat ho ha fet públic en el primer Congrés de Tuitaires per la República que s'ha celebrat a Celrà (Gironès), on hi han participat d'altres personalitats com Mireia Boya, Albano Dante Fachin, o el president Carles Puigdemont a través d'un missatge gravat.

No a la llista unitària

Esquerra es desmarca de fer una llista unitària de cara a les eleccions municipals del 2019, ha insistit el seu diputat al Congrés Gabriel Rufián que, tot i reconèixer-se a favor de la unitat, considera que concórrer en una llista ERC-PDeCAT facilitaria una victòria de Colau i dels Comuns. "Serviria d'excusa per acusar-nos de coses com el 3%", assenyala Rufián, que es mostra "convençut" del bon resultat electoral malgrat les llistes separades.

"Per arribar a segons qui, que ens veu amb simpatia, però que li grinyolen algunes coses, hem de permetre que pugui escollir", ha assenyalat. El diputat concreta que "el més important" és que "siguem molts" que defensem el mateix entre opcions diferents. "A vegades pensem que hi ha una fórmula màgica per guanyar i no és així", ha apuntat.

Rufián també ha aprofitat per advertir Pedro Sánchez que no torni a aplicar l'article 155 a Catalunya. Per al diputat republicà si el cap de l'executiu espanyol tornés a posar-lo en marxa hauria "caigut en la deriva lepenista i hooligan" de Casado i Rivera.

En aquest sentit, ha recordat que els vots favorables d'Esquerra a la moció de censura no eren "un aval" a Sánchez, sinó un "no rotund a Mariano Rajoy, a lladres i carcellers. Tan de bo recordessin articles com el 47 o el 125, però no el 155", ha etzibat.