El periodista Iñaki Gabilondo s'ha mostrat molt decepcionat amb les tensions que estan apareixent al govern espanyol, entre ministres socialistes i de Podemos. "La bronca actual en ser pública és d'una immaduresa que posa vermell i fa molt mala espina", ha indicat sense embuts.

Gabilondo ha manifestat que Pedro Sánchez cau en una "coqueteria" quan es presenta manera de cap d'Estat, amb un accentuat presidencialisme. I això passa quan alhora el govern és de coalició i apareixen discussions en públic, com ha estat el cas de la immigració, el cas Couso, o la idoneitat tècnica de la llei de llibertat sexual, el projecte estrella de Podemos que va ser presentat dimarts passat.

"Tinguem en compte una importantíssima particularitat. Com que estem en un govern de coalició, Sánchez no pot imposar ordre amb senzills cops d'autoritat o cessaments al seu gust, però menys encara pot inhibir-se, ha de construir unitat", ha indicat, mentre implorava discreció als ministres.

Gabilondo admet que en qualsevol gestió governamental hi ha moments de tensió, i apunta que en aquests casos es produeixen filtracions periodístiques. El el cas del govern espanyol, en canvi, parlen amb els mitjans els mateixos protagonistes governamentals.