El periodista Iñaki Gabilondo ha indicat en el seu videobloc, que el govern espanyol "comença a sentir tremolor davant la possibilitat que la Justícia alemanya no doni suport a les seves tesis".

"El govern espanyol se sentia el guanyador aclaparador amb l'acusació de rebel·lió contra els líders independentistes, però ara comença a sentir tremolor davant la possibilitat que el Tribunal de Schleswig-Holstein no doni suport a la seva tesi. Podria passar? Doncs no és descartable. De fet, hi ha bastants experts que discrepen del jutge Llarena i que no veuen gens clara l'existència d'aquesta violència que justifica l'acusació", afegeix.

Segons Gabilondo, l'independentisme s'agafa a aquesta possibilitat com si fos oxigen, ara que al seu entendre s'ofega. "Tant és així que Der Spiegel, el setmanari amb més tirada d'Europa, ha arribat a sospitar que Puigdemont va predissenyar la seva detenció a Alemanya confiant que així s'internacionalitzaria el conflicte i que consagraria una gran trompada a l'Estat espanyol", indica. "I la via que es va escollir que resoldre el problema, la judicial, ens té a tots mirant cap al Bàltic. Perquè és així. Tots. Puigdemont, els líders empresonats, l'independentisme, Rajoy, el seu govern... estem penjats de la interpretació que puguin fer les autoritats judicials de Kiel, capital d'un Estat federat una mica més gran que Múrcia, a 2.000 quilòmetres de distància d'aquí", assenyala.

El periodista conclou que ara ha aparegut a més el que denomina "activisme redemptor" dels CDR, i ho considera "lamentable". "Només ens falta el sometent", afegeix.