Entra en joc el ball d'especulacions sobre el futur de l'exlíder del PP, Pablo Casado. El lent ritme que ha agafat el seu relleu en termes de partit i de forma oficial contrasta amb la immediatesa mediàtica amb què se'l va voler enterrar. Però ara, amb un relleu que ja consolidarà Albert Núñez Feijóo, toca saber de què viurà Pablo Casado. Com és habitual en aquestes ocasions, canviarà el rumb de la seva vida professional cap a l'empresa privada però, segons avança The Objective, també podria anar acompanyat d'un canvi personal. I les primeres apostes el situen a França. Una oferta que ja va rebutjar l'any 2018, quan es va produir la moció de censura contra Mariano Rajoy.

"El PP acabarà com Bòsnia"

El citat diari, assegura que "persones del seu entorn veuen molt probable que posi terra pel mig d'aquí a unes setmanes i s'instal·li amb la família a l'estranger una vegada acabi el curs escolar dels seus fills". La història d'amor entre Casado i França ja la va avançar en el seu dia el diari El Mundo. El 15 de juny de 2018, pràcticament dues setmanes després de l'enfonsament del PP, assisteix a l'Antic Convent de Boadilla del Monte per acompanyar José Antonio Bermúdez de Castro, diputat per Salamanca, molt estimat entre els seus companys al seu casament. Oficia la cerimònia civil Antonio González Terol, alcalde de la localitat i un dels més ferms partidaris de Casado, a qui ja havia temptat perquè presentés candidatura.

Allà, semblava que Casado ja havia pres la decisió: marxava i abandonava la política. "Jo soc del Partit Popular, ni d'Aznar ni de Rajoy ni hòsties.... Del PP i fa anys que lluito pel partit , per les seves idees i fent el que m'ordenen", cita El Mundo reproduint un Casado totalment enfadat amb el món per veure en una boda com tots van per bàndols, des dels cospedalistes fins els sorayistes. I fins i tot citen que va avisar: "El PP acabarà com Bòsnia".

Un viatge a París

I es detallen confidències amb la seva muller: "No vull ser un Susana Díaz. Parlo anglès i francès, conec els secrets més importants de la política i l'economia europea i mundial... Trobaré una bona feina quan em posi al mercat, Isabel. Tampoc vull fer lobby, vull una feina pura i dura". El dimarts 5 de juny, Casado va viatjar a París per temptejar el càrrec com a conseller delegat d'un consorci industrial internacional per oferir-li un càrrec d'executiu a la multinacional d'origen indi i amb molt forts interessos a Iberoamèrica i Àsia. Però finalment, París sempre pot esperar i l'ambició de liderar el PP, vist amb bons ulls pels seus, va evitar fer un canvi radical. 

Ara, les coses són diferents. Per complir l'objectiu també es recolza amb la figura de Manuel Miguel Pizarro, diputat pel PP al Congrés del 2008 al 2010 i actual Advocat de l'Estat i antic president d'Endesa. Sembla que la porta d'entrada la teva ben arreglada. Actualment, Pizarro també és el president de la Reial Acadèmia de Jurisprudència i Legislació. 

I Teodoro?

En un segon pla, queda saber què farà l'amic inseparable de Casado, l'exsecretari general del PP Teodoro García Egea. Més enllà de tenir temps per tornar a ser campió mundial de llançament de pinyols d'oliva, en el terreny professional, podria dedicar-se a les criptomonedes i el blockchain. L'exsecretari és enginyer en telecomunicacions i ja l'estiu passat va presentar a Granada el Congrés Internacional Blockchain Block World Tour.