L'ambient cada cop està més caldejat en el marc de les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez. En són un exemple les dues nits consecutives d'aldarulls i violència a la seu madrilenya del PSOE a Ferraz; la nit d'aquest dimarts es va tancar amb sis detencions. Per acabar-ho d'escalfar tot, ha aparegut la Fundación Nacional Francisco Franco (FNFF) afirmant que "no ens sorprèn l'amnistia, ni ens esquincem les vestidures davant aquest agosarament. Perquè sabem que aquest verb és el substantiu, principi i fi, del règim del 78". Així ho han afirmat en un comunicat on han destacat que "no ens sorprèn, coneixent la inveterada manera de procedir del socialisme espanyol des dels seus orígens: amb la llei, quan aquesta serveixi els nostres interessos; contra la llei, quan ens perjudiqui". Per a la FNFF, el comportament del PSOE és propi "de qualsevol organització delinqüencial, que va obtenir la seva màxima expressió l'octubre de 1934, el febrer de 1936 i en els tres anys d'una Guerra Civil que ells havien provocat".

🔴 Negociacions per a la investidura de Sánchez, DIRECTE | Última hora dels pactes

"Perpetuació del poder"

La fundació que porta el nom del dictador espanyol considera que la nova amnistia "a la carta" respon a una "exclusiva perpetuació del poder". En aquest sentit, critiquen que l'acció del "sanchisme" per amnistiar els líders independentistes "no s'até a una activitat mental meditada", però tampoc no ho consideren "un acte involuntari de possessió diabòlica; encara menys a la generositat del sacrifici, en nom d'un interès general. Expressa el mode, la forma i la raó de romandre en el poder, atorgant la impunitat del delicte més greu, d'aparença política i conseqüències devastadores per a la convivència futura". 

Així doncs, la FNFF denuncia que amb aquesta decisió "el poble serà subjecte d'uns o altres drets en funció del territori on visqui", i adverteix que "la justícia s'administrarà en nom i en funció dels interessos creats del president". El comunicat apunta a "la llibertat, limitada, igual que la història, al relat virtual d'una propaganda cada vegada més obscena, irracional i contradictòria. La igualtat, fins que no quedi riquesa sense espoliar i/o malversar. El pluralisme polític serà una fantasia iconoclasta. Qui no professi el pensament únic, serà titllat d'enemic del poble o qualsevol altre ditirambe a l'ús". 

Negociacions per a la investidura

Sobre les negociacions entre el PSOE i els partits independentistes per aconseguir la investidura de Pedro Sánchez, consideren que responen a "un propòsit idèntic al que el 1934 va portar aquests grups polítics a donar un cop d'estat contra la II República" perquè, segons apunten, "havien triomfat les dretes", fent referència a la coneguda com a "revolució d'Astúries". 

La Fundación conclou, en el seu text, que continuaran sent on els correspon "al servei del que és permanent a la història d'Espanya". Tanmateix, adverteixen que "no admetem ni una lamentació", i asseguren que "tots en som culpables i només queda l'hercúlia missió de reconstruir un edifici que amenaça ruïna, laminat en el social, polític i econòmic. Confiem que l'ànima hispana es torni a manifestar en aquesta conjuntura excepcional".