La Fundación Francisco Franco ha aplaudit el rei Felip VI perquè s'ha atorgat el títol de duquessa a la neta del dictador. En concret María del Carmen Martínez Bordiú serà duquessa amb "Grandesa d'Espanya", un dels objectius de la família Franco des de fa anys. El president de la Fundación, Juan Chicharro Ortega, afirma que el monarca "ha complert amb el seu deure", i afirma que l'entitat franquista "se'n congratula" i "felicita" la nova duquessa.

Chicharro acompanya la seva reflexió de crítiques a l'esquerra espanyola per criticar el nomenament, i fa una defensa encesa de la monarquia borbònica, tot subratllant que el dictador sempre hi va ser fidel. "Francisco Franco va ser sempre un servidor lleial i fidel a la monarquia que en el seu dia va encarnar Alfons XIII i sempre contra tota marea va tenir clar que el seu successor no podia ser ningú més que l'hereu legítim de la dinastia hereva d'Alfons XIII. La família reial sempre va estar al costat del Generalísimo (sic) Franco: des del mateix rei Alfons XIII, la seva augusta esposa Victòria Eugènia i fins al mateix Don Joan, que com tothom sap va intentar allistar-se a les files de l'exèrcit nacional o a l'Armada", ha manifestat.

Fundación Franco

El president de la Fundación franquista afegeix que el dictador "va voler que Espanya fos una monarquía i bé que ho va deixar expressat en el seu testament: “Os pido que rodeéis al rey Juan Carlos del mismo afecto y lealtad  que a mí me habéis demostrado...”.

La confirmació de la continuïtat del ducat de Franco coincideix amb el fet que fins ara el president espanyol, Pedro Sánchez, no ha aconseguit inhumar el cadàver del dictador del Valle de los Caídos.