Encara que el discurs oficial sobre la monarquia és que aquesta va ser consagrada per la Constitució de 1978, eludint que aquella va ser tutelada per militars amb el sabre a la mà, és un fet que la institució monàrquica és una herència directa de la dictadura franquista, no només perquè així ho defensin els republicans de tot tipus i condició, sinó també perquè així ho indiquen els llibres d'història, que deixen clar que si els Borbons van tornar a regnar a Espanya va ser per decisió del dictador.

La monarquia és franquista, encara que els autodenominats constitucionalistes pretenguin el contrari amb el gastat discurs d'una transició exemplar que es va saldar sense un sol encausat pels crims de la dictadura. Els Borbons van treure profit de Franco sota la simbòlica fantasia de garantir la unitat d'Espanya, una unitat que, si necessita garant, és perquè és matèria de dubte.

En tot cas, Felip VI és cap d'Estat per dret hereditari, un dret que en primer terme no li ve del seu pare ni de la Constitució, sinó del seu avi polític, el dictador Francisco Franco, el mateix que es va assegurar de deixar-lo tot "lligat i ben lligat". Així ho asseguren els marmessors del seu llegat, la ultradretana i carpetovetònica Fundació Nacional Francisco Franco (FNFF), una entitat sense parió a la Unió Europea, on els socis feixistes de Franco, Hitler i Mussolini, no compten amb cap associació que defensi el seu llegat.

General carpetovetònic

Juan Chicharro, president de la FNFF i general de divisió d'Infanteria de Marina a la reserva ho afirma sense embuts en un article titulat "La pau no va ser possible" publicat a El Correo de España: "Potser no és la monarquia obra de Franco?". Aquest militar, carpetovetònic com no n'hi ha, excol·laborador del Borbó pare i que ja s'ha distingit en altres ocasions per defensar la continuïtat entre Franco i el clan Borbó, es dirigeix aquesta vegada al Borbó fill per recordar-li que "si no hagués estat per Franco, VM [Vostra Majestat] no estaria al tron", i remata apuntant que "van per VM perquè és el suport de la unitat d'Espanya igual com Franco ho va ser".

juan sorell ortega fundacion francisco franc efe

L'actual president de la FNFF, Juan Chicharro / Efe

Felip VI rep així l'abraçada de l'os de la Fundació Franco, que no dubta a apuntar que si Espanya és avui una monarquia va ser per decisió del dictador, un monàrquic molt especial que va convertir durant molts anys Espanya en un regne sense rei i que va trobar en la monarquia la continuïtat de la direcció d'estat que ell mateix encarnava. Els Borbons tenen molt a fer-se perdonar, però el pitjor de tot és el seu pecat original.

 

Imatge principal: Els tres últims caps de l'Estat, Franco i els dos Borbons / Efe